احضار ارواح - Summoning Spirits

بررسی وجود ارواح و احضار آنها

احضار ارواح - Summoning Spirits

بررسی وجود ارواح و احضار آنها

دانشگاه فرهنگیان شهیدان پاکنژاد زیر نظر استاد قیوم زاده. طراحان : سید رسول بهشتی زاده و محمد رضا جمالی

بایگانی
آخرین مطالب

۵ مطلب در مهر ۱۳۹۵ ثبت شده است

ارتباط با ارواح، در صد معیّنى قابل مطالعه و بررسى است، اگر چه ارتباط با ارواح را به عنوان یک واقعیّت مى‏توان براى افراد خاصّى پذیرفت، ولى نباید از نظر دور داشت این مسئله مورد سوء استفاده عده زیادى قرار گرفته و یا افراد ساده ذهنى، بدون اطلاعات علمى با یک میز چرخان، یا یک استکان، یا یک صفحه کاغذ، پر از حروف الفبا با ارواح مى‏توانند تماسى بگیرند! اینان به دنبال آن بازى کم کم سر از تناسخ و بازگشت ارواح به بدن‏هاى جدید (عود ارواح) درآورده‏اند که امرى مردود و غیر مقبول و خلاف نصّ آیات مى‏باشد.
ارتباط با ارواح از نوع هیپنوتیزم واقعیت دارد و از نظر علمى ثابت شده است و نمونه‏هاى فراوانى وجود دارد که با خواب مغناطیسى، «عامل» (خواب کننده) روح «معمول» (خواب شونده) را در اختیار گرفته و از یک شهر به شهر دیگرى روانه کرده و اطلاعاتى را از او اتخاذ نموده و سپس شواهد صدق آن بر همگان روشن شده است. (1)
اما ارتباط با ارواح به شکل اسپریتیسم که در چند دهه گذشته در اروپا رواج پیدا کرد، اوهامى بیش نیست، گرچه اصل ارتباط ارواح واقعیت دارد و در متون دینى شواهد و دلایلى براى اثبات آن وجود دارد.
با توجه به متون دینى ارتباط با ارواح امر محالى نیست، لیکن چنان نیست که از هر کسى ساخته باشد، بلکه شرایط ویژه و بسیار دشوارى را مى‏طلبد و تنها افراد بسیار برجسته‏اى توانایى چنین کارى را دارند. چه بسا میان‏
هزاران مدعى چنین کارى تنها یک نفر را به سختى مى‏توان یافت که در ادعاى خود صادق باشد.
مدعیان این کار با استفاده از افراد ساده لوح و زودباور، از طریق چرخاندن میز، استکان و صفحه کاغذ حاوى حروف الفبا وانمود مى‏کنند که با ارواح تماس برقرار نموده‏اند. این کار با بررسى‏هاى دقیق به عمل آمده توسط برخى از دانشمندان غربى، نیز توسط برخى از عالمان دینى و اسلامى ثابت شده که ادعاى آنان در زمینه احضار ارواح واقعیت ندارد.
در سال 1875 میلادى انجمن فیزیک وابسته به دانشگاه «سن‏پترزبورک» هیأتى را مأمور کرد تا درباره احضار ارواح به مطالعه بپردازد و نتایج تحقیقات خود را اعلام کند. دین هیأت پس از بررسى‏هاى فراوان اعلان کرد که پدیده‏هاى مربوط به احضار ارواح به علت حرکات ناخودآگاه، یا اشتباه ضمیرى مى‏باشد و احضار ارواح ادعایى، بیش نیست.
واعظ شهیر مرحوم محمد تقى فلسفى مى‏گفت: من در یکى از جلسات احضار ارواح حضور داشتم. هر یک از حاضران به نوبت نزد «مدیوم» (کسى که مدّعى احضار ارواح است). مى‏رفت و مى‏گفت: روح فلانى شخص را حاضر کن. وى نوشته‏اى را در سوراح میز مى‏گذاشت و با چرخاندن چرخ دنده به داخل میز مى‏برد و بعد از چند دقیقه نوشته‏اى از آن ظاهر مى‏شد که مثلاً روح عموى شما حاضر شده است و به شما سلام مى‏رساند و جویاى حال شما است. آقاى فلسفى مى‏گوید: من از هیچ یک از آن چه مشاهده کرده بودم، قانع نشدم که پاسخ سئوال‏ها مربوط به روح است، تا نوبت به من مى‏رسید. گفتم: روح حکیم ابوالقاسم فردوسى شاعر نامدار ایران را براى من احضار کن. مدیوم نوشته‏اى به میز سپرد و بعد از پنج دقیقه چرخ دنده را چرخاند و کاغذى از آن ظاهر شد که نوشته بود جناب آقاى محمد تقى فلسفى روح حکیم ابوالقاسم فردوسى این جا حضور دارد و به شما سلام مى‏رساند. من گفتم: با این نوشته قانع نشدم که روح فردوسى حاضر شده است. مى‏خواهیم از او سئوالى کنم. مدیوم گفت: وقت شما تمام شده است. بار دیگر در نوبت قرار بگیر تا نوبت تو فرا برسد. نوبت که به من رسید، یک صفحه نوشته به او دادم و گفتم: این را بده به روح حکیم ابوالقاسم فردوسى تا به صورت نظم همانند شاهنامه، درآورد، و مى‏دانستم که این مدیوم نمى‏تواند مانند فردوسى شعر بسراید. کاغذ را در سوراخ میز گذاشت و چرخ دنده را چرخاند و بعد از گذشت ده دقیقه با ناراحتى تمام کاغذى را از میزبیرون آورد که نوشته بود: جناب آقاى فلسفى روح حکیم ابوالقاسم فردوسى از این سؤال شما ناراحت شده و قهر نموده است و از این جا رفته است.
از امثال این گونه گزارش‏ها فهمیده مى‏شود که احضار روح به شکل «اسپریتیسیم» شیطنتى بیش نیست و معمولاً افراد ساده لوح تحت تأثیر قرار مى‏گیرند.
آیت الله مکارم شیرازى در کتاب عدد ارواح درباره شیطنت‏هاى مدعیان احضار ارواح مفصل بحث نموده است. او نیز در عین حال که اصل مسئله ارتباط با ارواح را به عنوان یک واقعیت پذیرفته، اما به سوء استفاده‏هایى که در این مسئله صورت گرفته و موهوماتى که در آن وجود دارد، اشاره کرده است.
آیت الله جوادى آملى در این باره مى‏گوید: این که برخى مى‏گویند: ما با ارواح موکّل سماوات یا با فرشتگان یا جنیان یا با ارواح مؤمنان یا زندگان ارتباط برقرار کردیم، راه اثبات ندارد، حتى براى خودشان، هر چند ثبوتاً ممکن است که آدمى با فرشته‏اى موکّل آسمان یا زمین یا شیاطین انس و جن یا با ارواح مردگان و زنده ارتباط برقرار کند. زیرا آن‏ها مجردند و انسان هم داراى روح مجردات و مجرد مى‏تواند با مجرد دیگر ارتباط برقرار کند. اما راه اثبات این مسئله آسان نیست. به هر روى اگر کسى مدّعى ارتباط بود، دلیلى براى اثبات ندارد.
تفسیر موضوعى قرآن، جوادى آملى، ح 1، ص 119 – 12
جهت اطلاع بیشترمى‏توانید به کتاب آیت اللَّه مکارم شیرازى به نام عود ارواح و ارتباط با ارواح، معاد انسان و جهان، نگارش آیت اللَّه جعفر سبحانى، جنّ و شیطان، نوشته رجالى تهرانی و تفسیر نمونه و المیزان ذیل آیه «یسئلونک عن الروح، قل الروح من امر ربّى» مراجعه فرمایید.

پاورقی:
(1) ناصر مکارم شیرازى، معاد و جهان پس از مرگ، ص 275 - 284.

سید رسول بهشتی زاده
۲۹ مهر ۹۵ ، ۱۴:۳۳ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

 از عجایب خلقت، روح انسان است که با ریاضت ها و مخالفت های با هوای نفس به قدری تقویت می شود که هر کاری را بخواهد می تواند انجام دهد، مثل این که روح خود را از بدن خارج نماید (تخلیه)، از تمام محدوده کره زمین اطلاع داشته باشد، دیگری را خواب کند و روح او را از بدنش تخلیه کند، او را هیپنوتیزم کند، ارواح را ببیند و احضار کند، طی الارض کند، اجسام سنگین را با یک چشم به هم زدن از جایی به جای دیگر حمل کند و... . پس احضار روح امری است ممکن و شدنی  ، و عبارتست از:« در اختیار گرفتن روح دیگری و از اطلاعات و نیروی او استفاده کردن.»

با آن که از نظر اسلام ممدوح نیست که کسی در این راه گام بردارد، ولی یک راه نیکوی رسیدن به این قدرت و توانائی که برای همگان مقدور است و از نظر اسلام هم در آن اشکالی نیست، راه تزکیه نفس است که از آن می توان به جایی رسید که قدرت احضار ارواح بدست آید. و افرادی که از این راه به توانایی احضار روح برسند، قابل اطمینان هستند و کاری در غیر رضای خدا انجام نمی دهند. بر عکس کسانی که در اثر ریاضت های سخت غیر شرعی، و مخالفت های مشروع و نامشروع، با نفس به بسیاری از علوم دست یافته اند، و کارهای خارق العاده انجام می دهند، اکثر آنان دانسته یا ندانسته با ارتباط با جنّ و شیطان، اطلاعاتی کسب کرده و مردم را از بعضی مسائل آگاه می سازند، بیشتر آنان با الهامات شیطانی در امر تسخیر جنّ، مهارتی دقیق داشته، که اگر کسی آگاه نباشد، آنان را بندگان خاص خداوند می داند.

از آن چه بیان شد معلوم شد، که احضار ارواح اختصاص به ارواح مردگان ندارد و شامل روح فرد زنده نیز می شود، فردی که دارای قدرت احضار ارواح است با احضار این ارواح از توانایی بالای روح احضار شده، در راه اهداف خود استفاده می کند.


سید حسین ابطحی، عالم عجیب ارواح.

سید رسول بهشتی زاده
۲۴ مهر ۹۵ ، ۲۲:۱۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

احضار روح به تلاش برای ارتباط با روح مردگان گفته می شود. درباره درستی و نادرستی و امکان پذیری احضار روح نظرات متفاوتی وجود دارد. روانشناس معروف یونگ بیش از دو سال در جلسات احضار روح شرکت می‌کرد که این جلسات موضوع آماده‌ای برای تحقیقات او بود و موضوع پایان‌نامه دکتری یونگ در سال ۱۹۰۲ شد.

به فردی که می تواند به هر وسیله با ارواح ارتباط برقرار کند مدیوم گفته میشود.

وی یا یا تخته احضار روح تخته یا کاغذی است که روی آن حروف الفبا نوشته شده و بعضی ها مدعی اند ازطریق آن با ارواح صحبت و آنها را احضار می‌کنند. بعضی‌ها معتقدند "وی‌یا" واقعاً می‌تواند روح را به محل موردنظر بکشاند و انسان به واقع قادر است با ارواح ارتباط برقرار کند و حتی از آنها اطلاعات بگیرد. "وی‌یا" از دو واژه "وی" که به زبان فرانسه به معنای "بله" است و "یا" که در زبان آلمانی به همین معناست، گرفته شده است. وجه تسمیه این وسیله این است که روح اغلب با اشاره به واژه "بله" یا "خیر" که روی تخته نوشته شده، به احضارکننده پاسخ می‌دهد. نظریه‌ها دربارهٔ تخته وی‌یا متفاوت است. برخی می‌گویند این وسیله بی‌نهایت خطرناک است و می‌تواند مدخلی برای ورود ارواح خبیث و ماندگار شدن آنها در خانه ما شود. دسته دیگر از مردم معتقدند "وی‌یا" تنها زمانی خطرناک می‌شود که افراد بی‌تجربه و بی‌اطلاع با آن به احضار روح بپردازند و مدیوم های مجرب می‌توانند از این وسیله استفاده‌های خ.وبی ببرند و بالاخره دسته سوم می‌گویند وی‌یا هیچ خطری ندارد و ضرری نیز به کسی نمی‌رساند

أجوبة الاستفتاءات(بالفارسیة)  س 1231: .....  ص : 270.

                                                                                     

سید رسول بهشتی زاده
۲۲ مهر ۹۵ ، ۱۵:۰۲ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱ نظر

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

سید رسول بهشتی زاده
۲۲ مهر ۹۵ ، ۱۴:۵۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱ نظر

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

سید رسول بهشتی زاده
۲۲ مهر ۹۵ ، ۱۴:۵۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر